از هنرهای دستی که مورد توجه دوستداران صنایع دستی قرار دارد، قوری چینی هتلی است که تمام مراحل ساخت آن توسط دست انجام می گیرد. در ابتدا قالبی کاملا گرد از این قاب با خاک رس تولید می شود و پس از اینکه نیمه خشک شد از داخل برش خورده و به وسیله چرخ سفالگری تراش داده می شود و پس از خشک شدن در کوره در دمای هزار درجه پخته می شود سپس لعاب زده و ساعت را از داخل بر روی ساعت نصب می کنند.
انواع طرح های موجود قاب ساعت سفالی
سفال و ظروف سفالی نمادی از فرهنگ و هنر ایرانی است.
تولید قوری چینی وارمردار و ظروف سفالی از با ارزش ترین هنرهای دست انسان است که دارای استحکام زیادی است و برای سالیان زیاد باقی می ماند، همانطور که هنوز ظروف سفالی مدفون شده در زیر خاک پس از هزاران سال سالم، یافت می شود.
سازندگان قاب ساعت سفالی با توجه به سلیقه مشتریان خود انواع طرح ها را بر روی این سفال اجرا می کنند، مثلا با نقاشی و خوشنویسی اشعار مشهور شعرای نامدار ایرانی را بر روی این قاب ها جاودانه می کنند و یا هنر مینا کاری و خاتم کاری را روی قاب ساعت تولید کرده و جانی تازه به این سفال ها می بخشند و اثری هنری و زیبا خلق می کنند و سپس ساعت را بر روی این قاب های سفالی سوار می کنند.
بعضی از قاب سازان بعد از ساخت قاب سفالی به اشکال مختلف از قبیل: مربع، سه گوش، دایره و یا هر شکلی که مشتری سفارش دهد روی قاب را با چرم طبیعی می پوشانند.
تولید مدل های مختلف قاب ساعت سفالی
سفالگران از گل تهیه شده از خاک رس قالب هایی به اشکال مختلف بصورت گرد، چند وجهی، چهار ضلعی و اشکال دیگر می زنند و پس از خشک شدن و پختن قاب، آن را تراش داده و در این مرحله روی قاب را لعاب میزنند ولی اگر دوست داشته باشند سفال خام باشد بدون لعاب روی آن کار می کنند.
در این مرحله از طریق مینا کاری و خاتم روی قاب حکاکی های زیبا آفریده و یا بوسیله نقاشی و خطاطی جلوه ای ویژه به قاب سفالی ساعت می دهند.
امروزه از هنر نقطه کوبی بر روی سفال قاب استفاده می شود. روش کار به این صورت است که با رنگ اکریلیک زمینه قاب سفالی را رنگ زده و یک طرح خام که اغلب طرح های هندسی، اسلیمی و ماندلا است ایجاد می کنند.
در مرحله بعد با رنگ اکریلیک با توجه به رنگ زمینه قاب و هماهنگ با آن یک هارمونی و طرح زیبا ایجاد می کنند. سپس با خمیر دورگیری (از این خمیر برای ساخت ویترای نیز استفاده می شود)، طرح های مختلف روی قاب ایجاد می کنند و در این مرحله با استفاده از قلم داتینگ و ابزار دست نقطه کوبی دلخواه را انجام می دهند..
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.