تولیدی سفال میناکاری درجه یک کجاست؟ با زحمت و هنر دست سفال گران از دل خاک گوهری زیبا و ارزشمند بیرون کشیده می شود. در ادامه همراه باشید.
تولیدی سفال میناکاری
یکی از قطب های تولید سفال میناکاری در ایران شهر لالجین است. در این شهر تولیدی های سفال میناکاری تاثیر بسیار زیادی در نحوه زندگی و زیست مردم دارند، به طوری که برنامه های توسعه شهر لالجین و همچنین برنامه های اقتصادی تحت تاثیر مستقیم این کارگاه ها و تولیدی ها هستند.
میناکاری چیست
میناکاری یک نوع هنر است. همچنین نوعی صنایع دستی محسوب می شود . میناکاری روی فلزاتی چون مس و طلا نیز انجام می شود. امروزه میناکاری روی سفال خام انجام می گیرد .میناکاری روی سفال آن را بسیار زیبا و باارزش کرده و مشتریان بسیاری را به سمت آن جذب می کند.
مشخصات مرغوبیت ظرف میناکاری
صنایع دستی هم مثل هر کالای دیگری درجات کیفیت و قیمت های متفاوتی دارند.شاخصه های مرغوبیت ظروف سفالی میناکاری چیست؟
1-جنس زمینه در میناکاری
میناکاری روی زمینه هایی از جنس :طلا، نقره، مس و سفال و غیره انجام می شود. وزن ماده ای که برای ساخت ظرف به کار می رود باید متناسب با خود آن ظرف باشد. نه خیلی سنگین و نه خیلی سبک. تا بعد از قرار گرفتن در داخل کوره شکل کامل و دون نقصی بدست بیاید.
2-تمیزکاری قبل از لعاب کاری
وقتی جنس زمینه کار مشخص شد، هنرمند باید سطح کار را از هر آلودگی و پستی و بلندی بزداید و سطح کار را کاملا صاف و صیقلی کند.حتی اثر انگشت هم نباید روی ظرف باشد زیرا چربی پوست باعث میشود لعاب مینا به خوبی روی سطح کار ننشیند .
3-لعاب کاری سطح ظرف
بعد از صیقل دادن ظرف نوبت به لعاب دادن می رسد.در میناکاری برای لعاب دادن ز سیلیس، کربنات، سدیم، پتاسیم، آهک، قلع استفاده میشود .
4-پخت لعاب ظرف میناکاری
دمای کوره را روی 900 درجه میگذارند و به مدت 2 تا 3 دقیقه لعاب پخته می شود .گر زمان بیشتری طول بکشد لعاب می سوزد و دیگر سطح کار سفید و لیز و براق نمی شود .
5-رنگ و نقوش روی ظرف
با رنگ های نسوز یا مینایی روی سطح ظرف طرح هایی کشیده می شود . این رنگ از پودر اکسید فلزات تشکیل شده است .این رنگ ها شامل رنگ های زیر است:
- رنگ آبی لاجورد
- رنگ قرمز مایل به بنفش
- رنگ سبز
- رنگ زرد
- رنگ قرمز ارغوانی
- رنگ فیروزهای
- رنگ قهوهای
- رنگ مشکی
- رنگ طلایی
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.